Juoksijan määräintervallit

Juoksukoulun toisessa osassa mennään CrossFit -harjoittelijalle tyypillisempään intervalliharjoitteluun. Määräintervalleissa liikumme anaerobisen kynnyksen yläpuolella eli minuutin intervallijaksoissamme solut tuottavat energiaa ilman happea. Sykkeet käyvät tässä harjoituksessa intervallijaksoilla jo melko korkealla.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää juoksun taloudellisuutta ja tekniikkaa. Määräintervallit ovatkin yksi nopeuskestävyyden tyypillisimmistä harjoitusmuodoista. Tarkoituksena on, että elimistömme oppii poistamaan maitohappoja ja pystyy toimimaan myös anaerobisissa työjaksoissa tehokkaammin. Tämä onkin jo CrossFit -harjoittelijalle tuttua.

Älä kuitenkaan lähde intervalleihin ”all out” -periaatteella, vaan noin 70% tehoilla maksimivauhdistasi ja koita pitää jokainen intervalli yhtä nopeana. Matkaa mittaava kello on tässä harjoituksessa hyvä väline tai voit myös juosta samaa tienpätkää, jolloin muistat, kuinka pitkän matkan juoksit edellisellä intervallilla. Lepojaksojen on tarkoitus palauttaa kunnolla, joten kävele ihan hitaasti.

Tämän päivän tekniikkaosiossa keskitymme jalkojen käyttöön juoksun aikana. Pakaran ja takareiden aktivoiminen jalkojen pyörivän ja taloudellisen liikkeen aikaansaamiseksi on avainasemassa. Kun lähdemme intervalleihin hyvässä juoksuasennossa ja jalka osuu maahan suoraan vartalon alapuolella, vältämme juoksijalle tyypillistä kanta-askellusta ja siten monia juoksuvammoja.

Pidä siis hyvä juoksutekniikka mielessä ja jalkojen tiheä frekvenssi yllä tämän päivän intervalleja tehdessäsi.

 

Päivän määräintervallit:

Beginner: 6x 1min reipas juoksu, 2min kävely

Intermediate: 8x 1min reipas juoksu, 1,5min kävely

Runner: 10x 1min reipas juoksu, 1min kävely

Video.

Muista myös laittaa treenifiiliksesi Wod Connectiin ja kuvat someen #kotiwodcf8000 #crossfit8000 #nopainsport ja olet osaltasi osa yhteisöä sekä mukana kisapalkintojen arvonnassa! 🙂

Mikäli tarvitset hyviä juoksukenkiä, niin boksiltamme on saatavilla Sauconyn kenkiä edullisesti. Tue siis suomalaista kivijalkakauppaa ja käy hakemassa kengät omiin juoksutreeneihisi!