Karanteenijaksoa on takana jo muutama viikko. Etätyöt, ruonlaitto, lasten koulunkäynti, ulkoilu, kaupassa käynti ja muut arkiset asiat täyttävät päivät. Treenaaminen saattaa silloin tällöin unohtua tai tuntuu, ettei se ole niin tehokasta tai säännöllistä kuin aiemmin.

Tässä muutamia vinkkejä, joilla saat treenit toimimaan myös kotona.

 

Kotitreenien onnistumisen TOP 3:

1. Suunnittele treenit kalenteriin etukäteen

Kun arkisia askareita riittää eikä treeneihin enää lähdetä kodin ulkopuolelle, treenit jäävät helposti tekemättä. Sen vuoksi on etenkin nyt tärkeää, että suunnittelet treeniajan etukäteen ja varaat sen myös kalenteristasi. Hyödynnä myös mahdollinen uusi arkirytmi ja tee treenit vaikka heti aamusta ennen etätyöpäivää, tai jopa kesken työpäivää mieltä ja kehoa herättävänä taukojumppana! Kerro myös muille kotijoukoille, milloin meinaat tehdä treenin ja innosta koko perhe mukaan osallistumaan!

 

2. Valmistele treenipaikka

Tsekkaa, mitä meinaat tehdä ja näe sen verran vaivaa, että valmistelet treenipaikan ennen treenin tekemistä. Siirrä sohva ja varaa pehmeä matto painon alle ja tarkasta, että sinulla on tarpeeksi tilaa toimia. Varaa lähelle tarvittavat välineet, ettei niitä tarvitse lähteä kesken treenin etsiskelemään.

 

3. Ryhdy toimeen, no excuses!

Kun on treenin aika, ryhdy toimeen. Aina on sähköposteja vastattavana tai tavaroita järjesteltävänä, mutta muista priorisoida myös harjoittelusi. Käytä myös luovuutta kotitreeneissä, ehkä parvekkeen reuna toimii leuanvetotangon paikkaajana ja jälkikasvu kyykkypainona.

 

Lisäbuustia pienillä teoilla:

Kun kotitreenien TOP 3 toimenpidettä on hallussa, niin tässä myös muutama lisävinkki:

 

1. Aseta Karanteenitreeniajalle oma TAVOITE

Nyt on hyvää aikaa treenata tuplanaruhypyt kuntoon, rakentaa voimaa pistoolikyykkyyn tai parantaa liikkuvuutta. Tai mikset kävisi lenkkipolulla, CrossFit 8000 kotiWOD-treeneistä löytyy näihin kaikkiin apuja.

 

2. Malta tehdä hyvä alkulämmittely myös kotona

Kun aikaa on rajallisesti ja treeni suoritetaan itsenäisesti, alkulämmittely usein jää hieman vaillinaiseksi. Muista myös kotona tehdä alkulämmittely huolella, jotta vältyt turhilta loukkaantumisilta ja karanteeniajan jälkeen pääset boksille ehjänä. Alkulämmittely on tärkeä osa itse treeniä ja siinä on hyvä harjoitella myös taito-ominaisuuksia ja parantaa liikkuvuutta.

 

3. Laita kotitreenitila ja -välineistö kunnolla kondikseen

Kun treenitila on sellaisessa kondiksessa, että treenin pystyy hyvin tekemään ja turhat häiriötekijät ovat raivattu pois, saat treenistäkin usein enemmän irti. Hae boksilta lainaan jokin lisäpaino, jonka uskot tarvitsevasi ja hanki ainakin omat kehonhuoltovälineet, kuten rulla ja pallo, niin pääset jo pitkälle. Pienillä kohennuksilla treenaamisesta tulee paljon mukavampaa.

 

4. Merkkaa tulokset treenipäiväkirjaan

Kun teet kotitreeniä, niin muista merkata tuloksesi treenipäiväkirjaan. Näin pysyt kärryillä, mitä olet tehnyt ja voit tarkistaa, onko fiiliksesi liikatreenistä tai treenaamattomuudesta totta. Treenipäiväkirjasta voit myös myöhemmin fiilistellä karanteeniajantreenejä.

 

5. Ole osa yhteisöä kotonakin

Jaa treenifiiliksesi myös muille ja fiilistele muiden saavutuksia, niistä saa varmasti buustia ja motivaatiota myös omiin treeneihin. Voit myös sopia treenikaverin kanssa etätreenitreffit ja tehdä saman harjoituksen yhdessä mutta erikseen! Kavereilta saat hyviä treenivinkkejä ja jaat omia. Me kaikki olemme samassa veneessä. Osallistu rohkeasti myös CrossFit 8000 tarjoamiin lukuisiin treenihaasteisiin.

 

Tsemppiä kotitreenaajille! Otetaan tästäkin ajasta kaikki ilo irti!